Թան - 1 բաժակ
Ձու - 2 հատ
Արևածաղկի ձեթ - կես բաժակ
Ալյուր - 3.5 բաժակ
Աղ - կես թ/գ
Չոր խմորիչ (դրոժ) - 1.5 թ/գ
Շաքարավազ - 1/4 թ/գ
Պատրաստումը
Թանը գոլացնել, լցնել շաքարավազն ու խմորիչր և թողնել 10 րոպե. այն պետք է փրփրի և մի քիչ բարձրանա:
Խորը թասի մեթ լցնել այլուրը, մեջը փոս անել, ավելացնել աղը, ձվերն ու հասունացաձ թանը:
Խառնել գդալով և ավելացնել ձեթը: Հունցել խմոր:
Ծածկել խմորը սրբիչով և թողնել մոտ 2 ժամ. այն պետք է առնվազն կրկնակի անգամ բարձրանա:
No comments:
Post a Comment