Այս թխվածքի անունը կարելի է նաև "իդեալական" դնել, քանի որ համտեսողս, երբ կերավ, այսպես բնութագրեց. " իդեալական է" :))
Դարչին-խնձոր-ընկույզ համադրությունը միշտ էլ եղել է, ինձ համար, կատարյալը թխվածքների մեջ! Նման մի կատարելություն էլ էս թխվածքն է~
Բաղադրությունը
Կարագ - 150գ
Շաքարավազ - 2 բաժակ
Ձու - 3 հատ
Ալյուր - 3 բաժակ
Խնձոր - 4 հատ (մեծ)
Ընկույզ - 1 բաժակ
Լիմոն - կես հատ
Դարչին - 1 թ/գ
Աղ - 1/4 թ/գ
Սոդա - 1/2 թ/գ
Փխրեցուցիչ - 1/2 թ/գ (կամ սոդա - 1/2 թ/գ)
Պատրաստումը
Շաքարավազը կարագի հետ հարել:
Հերթականությամբ ավելացնել ձվերը. լցնել մեկը, հարելով ստանալ համասեռ զանգաված, այնուհետև հաջորդը:
Լցնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, սոդան, աղն ու դարչինը (ստացվում է պինդ խմոր):
Ավելացնել կտրատած ընկույզը:
Խնձորները կեղևազրկել, մանր կտրատել, վրան լցնել կես լիմոնի հյութ:
Ստացվածը լցնել խմորի մեջ:
Ջեռոցի տարան կարագապատել, վրան ալյուր ցանել և լցնել խմորը:
Թխել ջեռոցում, 180°C ջերմաստիճանում, 35-45 րոպե:
Մատուցելիս, ցանկալի է, վրան շաքարի փոշի ցանել:
Es aynqan erkar em spasel (u taqun artasvel...:)) ays potiin...quyriks!!!!!
ReplyDelete:D սպասումներդ արդարացան!
DeleteՇաատ սիրուն տոռթ ա, նենց մի հատ կկծեի այ էն վերջին նկարի միջինին :D
ReplyDeleteԼիլուշ սարքիիի շատ համով ա! Դու իմ տորթեր հավատարիմ բարեկամն ես :D :*
Delete