Այս կարկանդակը կարող եմ, տապակած կարտոֆիլի պես, անդադար և օրեր շարունակ ուտել: Ոչ մի կերպ չեմ կշտանում սրա, փխրուն խմորի ու մսի համադրույթից ստացված, անմոռանալի համից:
Ընդ որում, էս կարկանդակը շատ հաճելի է վայելել ոչ միայն հյութի հետ` ճաշկերույթի ճամանակ, այլ նաև առավոտյան նախաճաշին` սև թեյի հետ (անպայման թեյի մեջ մեխակի կտորներ ավելացնելով :) ):
Վայ չուտողին!!! :)Բաղադրությունը
Խմոր
Ձու - 2 հատ (+1 հատ` վրան քսելու համար)
Թթվասեր - 600գ
Կարագ - 150գ
Ալյուր - 4 բաժակ
Սոդա - 1.5 թ/գ
Աղ - 1/4 թ/գ
Միջուկ
Տավարի միս - 500գ (աղացած)
Սոխ - 3 հատ
Արևածաղկի ձեթ - տապակելու համար
Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստումը
Միջուկ
Կտրատած սոխը ձեթով տապակել:
Ավելացնել միսն ու տապակել` մինչև մսի պատրաստ լինելը: Համեմել աղով, սև պղպեղով:
Խմոր
Ալյուրի մեջ փոս անել, լցնել աղն ու ձվերը: Թթվասերին խառնել սոդան, փրփրացնել և նույնպես ավելացնել:
Ավելացնել նաև քերիչով անցկացրած կարագն ու խմոր հունցել:
Խմորը բաժանել 2 մասի: Գրտնակել ջեռոցի տարայի չափերին համապատասխան:
Ջեռոցի տարայում դնել առաջին խմորե շերտը, վրան լցնել միջուկը, այնուհետև հաջորդ շերտը:
Վրան քսել մեկ ձու:
Մմմմմմմ, հոտն եկավ... Անուշ-անուշ թեյ խմենք մի օր էս չքնաղ կարկանդակների շվաքի տակ... ժդու-նեդաժդուս...
ReplyDeleteկխմենք, կխմենք - և ոչ միայն էս կարկադակների շվաքի տակ~~
Delete