Տատիկիս ալադիներ` շատ-շատ եմ սիրում:
Բաղադրությունը
Ալադիներ
Տատիս հաճախ էր պատրաստում ու ամեն անգամ ես ավելի ու ավելի էի սկսում սիրել էս համով բլիթները:) Երկար ժամանակ չէի կերել: Երեկ որոշեցի սարքեմ, երեկոյան թեյըմպման համար, չնայած, որ ալադիները ավելի հարմար են նախաճաշի համար:
Այս անգամ որոշեցի համեմել իմ շատ սիրելի ելակի սոուսով ու ճիշտ էլ արեցի, որովհետև աննկարագրելի համով ստացվեց:
Եթե որոշել եք պատրաստել այս հրաշքներին, ուրեմն տան դուռն ու պատուհանները պինդ փակեք, որովհետև հետո դժվար կլինի հարևաններին, առանց հյուրասիրելու, տանից դուրս հանել, որոնք հաստատ կգան` էդ քաղցր ու անուշ հոտերի հետքերով :))
Ձու - 1 հատ
Ալյուր - 2/3 բաժակ
Շաքարավազ - 2 ճ/գ
Թան - 1 բաժակ
Սոդա - կես թ//գ
Վանիլին - 1 թ/գ
Արևածաղկի ձեթ - տապակելու համար
Ելակի սոուս
Ելակ - 200գ
Շաքարավազ - 1 ճ/գ
Լիմոնի հյութ - 1 ճ/գ
Ջուր - 2 Ճ/գ
Օսլա - կես թ/գ
Վանիլին - 1 թ/գ
Պատրաստումը
Ալադիներ
Թանին ավելացնել սոդան և թողնել 2 րոպե, որ մի թեթև փրփրի:
Ձուն հարել, ավելացնել շաքարավազն ու վանիլինը:
Այնուհետև թանն ու ալյուրը:
Ստացվում է ծորացող խմոր:
Գդալով լցնել ձեթով լի թավայի մեջ և տապակել երկու կողմերը, այնքան, մինչև մի քիչ կարմրեն (ցանկալի է ոչ ուժեղ կրակի վրա):
Ելակի սոուս
Ելակը մանր կտրատել:
Եփվող տարայի մեջ լցնել բաղադրության բոլոր պարագաներն ու եփել թույլ կրակի վրա՝ շարունակ խառնելով: Եռացնել 1-2 րոպե և անջատել կրակը:
*Ցանկալի է մատուցել տաք վիճակում:
No comments:
Post a Comment