Բաղադրությունը
Խմոր
Ձու - 4 հատ
Կարագ - 100գ
Շաքարավազ - 1 բաժակ
Մեղր - 3 ճ/գ (կամ մուրաբայի օշարակ)
Ալյուր - 4 բաժակ
Սոդա - 1 թ/գ
Վանիլին - 1 թ/գ
Կրեմ
Կաթ - 1.5 բաժակ
Շաքարավազ - 1.5 բաժակ
Ալյուր - 3 ճ/գ
Կարագ - 250գ
Վանիլին - 1թ/գ
Պատրաստումը
Խմոր
Գոլորշու վրա հալեցնել կարագը, մեղրը, շաքարավազը և սոդան միասին: Խառնել այնքան, մինչև գույնը մի քիչ սպիտակի:
Վերցնելով գոլորշու վրայից, ավելացնել ձվերը հերթականությամբ. ավելացնել մեկը, խառնելով ստանալ համասեռ զանգված, այնուհետև հաջորդը:
Ավելացնել 3.5 բաժակ ալյուրը՝ քիչ-քիչ:
Կես բաժակ ալյուրը լցնել սեղանին, խմորը տեխափողել մեջը և բաժանել 4 մեծ և 1 շատ փոքր գնդի:
Ջեռոցի տարայի վրա ֆոլգա դնել (կարելի է նաև առանց ֆոլգայի), արևածաղկի ձեթ քսել վրան և ձեռքով տարածել գունդը (եթե խմորը կպչի մատերին, ապա ձեռքերին նույպես ձեթ քսել):
Հերթականությամբ թխել շերտերը ջեռոցում, 190օC ջերմաստիճանում, 5 րոպե:
Փոքրիկ շերտը մանրացնել:
Կրեմ
Շաքարավազը և ալյուրը խառնել իրար, ավելացնել կաթը:
Շարունակ խառնելով՝ եփել թույլ կրակի վրա՝ թողնելով եռա 1-2 րոպե:
Կարագը վանիլինի հետ հարել և քիչ-քիչ ավելացնել եփած, սառած կրեմը:
Շերտերին քսել կրեմը և թխվածքը զարդարել մանրացված շերտով:
Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում, 4-5 ժամ, որ փափկի:
Համով, փափուկ տոռծիկ 💖
ReplyDelete