Այս կեքսերի պատրաստման համար անհրաժեշտ է ընդհամենը 6 րոպե, 1 րոպեն խմորը պատրաստելու համար, 5-ը՝ թխելու:
Չկա ավելի արագ, համեղ ու մատչելի տարբերակ, առավոտյան շուտ պատրաստելու, մի բաժակ սուրճով վայելելու ու տանից դուրս գալու համար:
Ձու - 1 հատ
Ալյուր - 4 ճ/գ
Շաքարավազ - 4 ճ/գ
Կաթ - 5 ճ/գ
Կակաո - 2 ճ/գ
Արևածաղկի ձեթ - 3 ճ/գ
Փխրեցուցիչ - 1 թ/գ (կամ սոդա - 1/3 թ/գ)
Պատրաստումը
Ձուն հարել պատառաքաղով:
Ավելացնել կակաոն և շաքարավազը:
Այնուհետև ալյուրը՝ փխրեցուցիչի հետ խառնած:
Եվ վերջում լցնել կաթն ու ձեթը:
Լցնել կեքսերի համար նախատեսված տարայում և թխել ջեռոցի ամենաբարձր ջերմաստիջանում (ինձ մոտ 250°C է ), ՜5 րոպե:
* Կարելի է նաև ամբողջը թխել փոքրիկ տարայի մեջ, ստանալով մեկ փոքրիկ թխվածք՝ այդ դեպքում, խմորը լցնելուց առաջ, տարան կարագապատել և ալյուր ցանել:
նյամ, նյամ
ReplyDeleteԱչոնիկ փխրեցուցիչը ո՞րն ա: :)
ReplyDeleteԼիլուշիկ ջան ռուսերեն - разрыхлитель, անգլերեն - baking powder, սոդային փոխարինող, ուռացնող, փխրունացնող, բարի փոշի :)))
ReplyDeleteԱսեմ, որ սարքեցի, փխրեցուցիչն էլ չխանգարեց :)
ReplyDeleteպաղպաղակով շատ համով էր~
ես ամբողջական սարքեցի, պոռցիան 2 անգամ մեծացրի ու զգացի, թե ինչ ա նշանակում թեթև, համով, կակաոյով կեքսը:)
Հա, մեկ էլ իրոք արագ ա պատրսատվում :)
Լիլուշ ջան! շատ ուրախ եմ :))) ապրես լավ խոսքերի ու չալարելու սարքելու համար! :))
Delete