Բաղադրությունը
Խմոր
6 ձվի սպիտակուց
Շաքարավազ - 1 բաժակ
Ալյուր - 4 ճ/գ
Վանիլին - կես թ/գ
Կրեմ
6 ձվի դեղնուց
Շաքարավազ - 1 բաժակ
Կաթ - 1 բաժակ
Օսլա - 3.5 ճ/գ
Կարագ - 200 գ
Վանիլին - կես թ/գ
Շոկոլադ
Կակաո - 3 ճ/գ
Թթվասեր - 4 ճ/գ
Շաքարավազ - 6 ճ/գ
Պատրաստումը
Խմոր
Խմոր
Ձվերի սպիտակուցները լավ հարել, ավելացնել շաքարավազը և վանիլինը՝ ստանալով բեզե:
Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և խառնել գդալով՝ ստանալով փափուկ խմոր:
Ջեռոցի տարան կարագապատել, վրան ալյուր ցանել և լցնել խմորը:
Եփել ջեռոցում, 200°C ջերմաստիճանում, 5-10 րոպե (այնքան մինչև խմորը դառնա վարդագույն):
Կրեմ
Եփող տարայի մեջ շաքարավազը և ալյուրը միասին խառնել, մեկ այլ ափսեի մեջ՝ ձվերի դեղուցները և կաթը:
Կաթով և դեղնուցով զանգվածը լցնել եփող տարայի մեջ:
Շարունակ խառնելով՝ եփել թույլ կրակի վրա, այնքան մինչև սկսի եռալ: Հենց եռա՝ վերցնել կրակից:
Վանիլինի հետ հարած կարագին քիչ-քիչ ավելացնել եփած, սառած կրեմը:
No comments:
Post a Comment