Բաղադրությունը
Ճուտ - 1 հատ
Լոլիկ - 1 հատ
Սոխ - 1 հատ
Սխտոր - 1 պճեղ
Կետչուպ - 1 ճ/գ
1 լիմոնի հյութ
Կարմիր քաղցր պղպեղ - 1 թ/գ
Աղ, սև պղպեղ
Արևածաղկի ձեթ
Պատրաստումը
Միասին խառնել լիմոնի հյութը, աղը, սև և կարմիր պղպեղները:
Ստացվածով մարինացնել ճուտը՝ թողնելով սառնարանում 3-4 ժամ (սենյակային ջերմաստիջանում 1 ժամ):
Արևածաղկի ձեթով ճուտը տապակել ոչ ուժեղ կրակի վրա՝ կարմրացնելով երկու կողմերը:
Այնուհետև մեկ ուրիշ թավայում տապակել երկարավուն կտրատած սոխն ու մանր կտրատած սխտորը: Վրան լցնել Կտրատած լոլիկը և կետչուպը, համեմել աղով, սև պղեղով:
Պատրաստի ճուտը տեղափոխել ստացվածի մեջ, անջատել կրակը և թողնել մեջը 10-15 րոպե:
No comments:
Post a Comment