Բաղադրությունը
Խմոր
Բանան - 3 հատ (լավ հասած)
Ձու - 2 հատ
Կարագ - 120 գ
Շաքարավազ - 1.3 բաժակ
Ալյուր - 2 բաժակ
Կաթ - կես բաժակ
Սոդա - 1 թ/գ
Վանիլին - 1 թ/գ
Կրեմ
Թթվասեր - 1 բաժակ
Շաքարավազ - 1 բաժակ
Վանիլին - կես թ/գ
Զարդարում
Ցանկացած տեսակի մրգեր
Պատրաստումը
Խմոր
Խմոր
Ձվերը հարել, ավելացնել շաքարավազը:
Այնուհետև ավելացնել կարագը (փափկած վիճակում) և 1 բաժակ ալյուր:
Լցնել կաթը և մնացած ալյուրը:
Բանանը պատառաքաղով տրորել, վրան լցնել սոդան և վանիլինը:
Ավելացնել խմորին:
Թխելու համար նախատեսված տարան կարագապատել, վրան ալյուր ցանել և լցնել խմորը:
Պատրաստ լինելուց հետո թողնել խմորը սառի, հանել ջեռոցի տարայից և բաժանել 2 մասի:
Կրեմ
Թթվասերը, շաքարավազը և վանիլինը միասին հարել այնքան մինչև թթվասերը ձգվի և պնդանա:
Թխվածքի շերտերին քսել կրեմը և զարդարել մրգերով:
Հեշտ, արագ, մատչելի, յամիիիիի...
ReplyDelete